NOS NieuwsAangepast

Schippers: wet voltooid leven liefst in volgend kabinet

De VVD wil er alles aan doen om in een volgende regeerperiode de wet te behandelen die stervenshulp regelt bij een 'voltooid leven'. "We gaan er alles aan doen om onze idealen te realiseren", zei minister Schippers van Volksgezondheid vanmorgen bij de ministerraad.

Premier Rutte liet gisteren weten te betwijfelen of de wet er de komende kabinetsperiode al komt. Hij liet weten dat geen doel op zich te vinden.

Volgens Schippers neemt Rutte zeker geen afstand van de wet. "Hij trekt zich niet terug en twijfelt er niet aan."

Stervenshulpverlener

Het kabinet nam vorig jaar oktober het principebesluit dat mensen onder begeleiding van een stervenshulpverlener een eind mogen maken aan hun leven als zij dat zelf voltooid vinden, ook als ze niet ziek zijn. Dat principebesluit moet nog in een wet worden uitgewerkt.

In het Nederlands Dagblad zei Rutte gisteren dat er lange discussies over zijn geweest in het kabinet en dat hij er aanvankelijk niet voor was. Rutte benadrukte dat het een heel gevoelige kwestie is en dat hij bij dit soort onderwerpen de lijn volgt: "Bij twijfel niet doen."

Voor aanvang van de kabinetsvergadering werd Schippers gevraagd of het nu wel of niet de bedoeling van de VVD is om het wetsvoorstel de komende periode te behandelen

Schippers: "Wij gaan er alles aan doen om onze idealen te verwezenlijken." Binnen of buiten een regeerakkoord? "Wij gaan ook proberen dat binnen een akkoord te regelen", aldus Schippers.

VVD: 'wet voltooid leven voor volgende periode'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl