Raymond van Barneveld verslaat Jelle Klaasen in de Premier League
NOS SportAangepast

Van Barneveld verslaat Klaasen na knappe comeback

Raymond van Barneveld heeft in de Premier League Darts een fraaie overwinning geboekt op landgenoot Jelle Klaasen. In een hoogstaande wedstrijd, met veel finishes van boven de 100, won 'Barney' met 7-5.

Klaasen begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam mede door een finish van 111 met 4-1 voor. Van Barneveld leek daarna wakker geschud en zette een ongekende achtervolging in. Hij noteerde onder meer finishes van 154 en 107, kwam met 6-4 voor en verzekerde zich daarmee van een punt.

Om ook de overwinning te pakken had 'Barney' nog één leg nodig. Klaasen overleefde nog één matchdart in de elfde leg, maar bij 6-5 maakte Van Barneveld het karwei alsnog af.

Het was voor Van Barneveld pas zijn tweede zege dit Premier League-seizoen. Na zijn overwinning in de eerste speelronde volgden vier wedstrijden zonder winst. Klaasen zakte door de nederlaag naar de laatste plaats in het klassement.

Van Gerwen wint bij rentree

Michael van Gerwen boekte zijn derde overwinning van dit Premier League-seizoen. Hij versloeg de Belg Kim Huybrechts met 7-5. Van Gerwen kwam tot een gemiddelde van 106 per beurt. Ook Huybrechts kwam qua gemiddelde boven de 100 uit, maar het was dus niet voldoende om de Brabander te verslaan.

Van Gerwen maakte donderdagavond zijn rentree na een rugblessure. Hij miste daardoor de vijfde speelronde van de Premier League en ook de UK Open.

Volgende week komt het Premier League-circus naar Nederland. Voor het tweede jaar op rij wordt er een speelronde afgewerkt in Ahoy Rotterdam.

Uitslagen Premier League speelronde 6

Adrian Lewis - Phil Taylor7-4
Peter Wright - James Wade 7-5
Michael van Gerwen - Kim Huybrechts7-5
Raymond van Barneveld - Jelle Klaasen7-5
Gary Anderson - Dave Chisnall7-3

Stand Premier League na speelronde 6

1. Peter Wright6-9
2. Michael van Gerwen 5-8
3. Gary Anderson6-7
4. Phil Taylor6-7
5. James Wade6-6
6. Raymond van Barneveld6-6
7. Dave Chisnall7-6
8. Adrian Lewis6-5
9. Kim Huybrechts6-3
10. Jelle Klaasen 6-3

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl