Geen motorproblemen voor Ricciardo, Ferrari maakt indruk

Aangepast op
Daniel Ricciardo Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo heeft tijdens zijn laatste testdag in Barcelona maar liefst 128 rondes gereden. Heel snel was de Australiër niet, zijn snelste ronde (1.20,824) was de zesde tijd van de dag.

Maar na de motorproblemen van gisteren zal Red Bull tevreden zijn met het hoge aantal rondjes op het Circuit de Catalunya. "Pff, ik ben blij dat het erop zit", zei Ricciardo. "Ik denk niet dat we vandaag bijzonder snel voor de dag kwamen, maar ik ben in ieder geval blij dat ik fysiek in orde ben."

Daniel Ricciardo in Barcelona Red Bull Content Pool

Aan het eind van de middagsessie oefende Daniel Ricciardo op de pitstops. Ook probeerde hij, net als Verstappen gisteren, een Formule 1-race na te bootsen door veel rondes achter elkaar op topsnelheid te rijden. Het team mengde zich niet in de strijd om de snelste rondetijden.

Ik ben eerlijk gezegd ook wel klaar met al dat testen, ik wil racen!

Daniel Ricciardo

"We hebben prima stappen gezet", zegt Ricciardo, "maar we hebben vandaag een kink in de kabel gekregen. Het ging niet naar behoren wat betreft de set-up en dat zie je terug in de uitslag. Het is een beetje schieten en missen, momenteel. Gelukkig mag Max morgen nog rijden, waardoor we net dat kleine beetje meer over onze wagen te weten kunnen komen. 

Ricciardo kan niet wachten tot de Grand Prix van Australië op 26 maart. "Ik ben eerlijk gezegd ook wel klaar met al dat testen, ik wil racen!"

Verstappen vrijdag de baan op

Morgen staan de laatste testsessies in Barcelona op het programma. Max Verstappen zal vanaf 9.00 uur 's ochtends in de RB13 het circuit op gaan. 

Ferrari heeft dit seizoen wat goed te maken en het lijkt erop dat de Italiaanse renstal daar ook serieus werk van gaat maken. Sebastian Vettel zette niet alleen de snelste tijd van de dag neer. Zijn 1.19,024 was de snelste ronde van alle coureurs tijdens de testdagen in Barcelona.

Vettel kwam tot 156 ronden, het meeste van alle coureurs die donderdag op de baan reden.

Problemen voor McLaren

De testserie van McLaren verloopt een stuk minder voorspoedig. De Belg Stoffel Vandoorne moest de wagen twee keer aan de rand van de baan parkeren.

Vandoorne had wel even de beste rondetijd in handen. Uiteindelijk was hij met dezelfde banden twee seconden langzamer dan Vettel. Teamgenoot Alonso uitte de afgelopen dagen al kritiek op de betrouwbaarheid van de Honda-motor.