Honkballers grijpen naast groepswinst na eerste nederlaag

Dashenko Ricardo AFP

De Nederlandse honkballers hebben hun eerste nederlaag geïncasseerd op de World Baseball Classic. Oranje moest met 4-2 buigen voor debutant Israël, dat daarmee winnaar van groep A werd.

Beide landen hadden eerder gewonnen van Zuid-Korea en Taiwan en waren daardoor al zeker van een plek in de tweede ronde.

Tijdens de laatste wedstrijd van de eerste ronde in Seoel stond alleen de groepswinst én een vette premie op het spel. Oranje beleefde een beroerde eerste inning.

Dramatische start

De startende werper Rob Cordemans, 42 jaar en bezig aan zijn vierde World Baseball Classic, kreeg een paar flinke klappen om de oren en moest drie punten van Israël toestaan.

Die achterstand kon Oranje niet meer wegwerken. Cordemans verdween ook na die dramatische start gelijk van de heuvel.

In aanvallend opzicht kwam de veelgeroemde slagploeg van Oranje amper los. Alleen Jurickson Profar wist drie 'hits' te noteren. Pas in de achtste inning liepen de honken weer eens vol. Meer dan een punt van Sharlon Schoop, na een klap van broer Jonathan, leverde dat echter niet op.

Tokio

Nederland gaat als nummer twee van groep A naar Tokio, waar het naast Israël de nummers één en twee uit groep B treft. De ploeg van Meulens opent zondag de tweede ronde tegen Japan, de winnaar van groep B.

MLB