Een politie-auto voor het huis van de ouders van de vermoorde jongen
NOS NieuwsAangepast

Verdachte kindermoord Duitsland nog steeds spoorloos

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, vlak over de grens met Nederland, heeft de politie met speurhonden en helikopters gezocht naar de 19-jarige Marcel H., die verdacht wordt van de moord op een jongen van 9 jaar.

De jongen werd maandagavond in Herne in een kelder doodgestoken door zijn tien jaar oudere buurman. Die plaatste daarna beelden van de moord op een afgeschermd gedeelte van internet, ook wel darknet genoemd.

Scholen

De autoriteiten hebben ouders opgeroepen om hun kinderen niet alleen op straat of in de speeltuin te laten spelen. Scholen in de omgeving van Bochum waren vandaag wel open, maar veel ouders besloten hun kinderen uit voorzorg thuis te houden. De verdachte geldt als zeer gevaarlijk.

Een middelbare school in Wetter werd urenlang door de politie doorzocht nadat iemand had gemeld dat hij de verdachte in de buurt van de school had gezien. Ook op andere plekken zeiden mensen dat ze de verdachte hadden gezien. De politie had de handen vol aan al deze meldingen, maar een spoor naar de verdachte werd niet gevonden.

De Duitse politie verspreidde deze foto van de 19-jarige verdachte

Niemand vermist

Mogelijk heeft H. een tweede moord gepleegd. In een chat op internet heeft iemand onder zijn naam gezegd dat hij een vrouw van 120 kilo heeft vermoord.

De politie neemt dit bericht heel serieus, ook al zijn er tot nu toe geen aanwijzingen dat er een vrouw wordt vermist die aan deze beschrijving voldoet.

Bandidos

Naast de politie zouden ook leden van motorclub Bandidos op zoek zijn naar Marcel H. Gevreesd wordt dat die het recht in eigen hand nemen. De politie nam gisteravond een kijkje in het clubhuis van de Bandidos, maar daar was niets aan de hand.

De Bandidos reageerden boos op de politie-inzet. "Ze hadden die politie-auto's en -agenten beter kunnen inzetten om die klootzak te zoeken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl