Winnende bondscoach Meulens komt bijna complimenten tekort

Honkballers: goede wedstrijd, we speelden als team

Hensley Meulens kwam bijna complimenten tekort na het gewonnen duel met Taiwan in de eerste ronde van de World Baseball Classics. De bondscoach van het Nederlands team was vol lof over de tegenstander, maar zag vooral een "beter Oranje".

"We moesten goed spelen om ze te verslaan", zei Meulens na afloop. "Ze hadden de vorige keer gewonnen. We wisten dat een paar spelers van toen er nu niet bij waren, maar ze speelden desondanks nog steeds goed. Maar Didi Gregorius had een paar geweldige slagbeurten" 

Gregorius bescheiden

Gregorius zelf bleef bescheiden, maar zag ook dat het Nederlands team goed speelde. "Het was gewoon een goede wedstrijd. We speelden niet voor onszelf, maar voor de hele groep, als team."

Net als Meulens had Wladimir Balentien complimenten voor de tegenstander. "Hun pitchers waren heel goed vandaag, maar onze slagmannen ook. We vechten altijd tot het einde en onze slagbeurten zijn weergaloos."

Laatste groepswedstrijd

Donderdagochtend (04.00 uur) speelt Oranje de laatste groepswedstrijd tegen Israël. Beide landen zijn al zeker van de tweede ronde.

De Nederlandse honkballers vieren de overwinning op Taiwan AFP