De boot van het Nederlandse Team AkzoNobel
NOS SportAangepast

Nieuwe Volvo Ocean Race-boot voor schipper Tienpont

De Nederlandse zeilequipe Team AkzoNobel kan tijdens de komende editie van de Volvo Ocean Race beschikken over een totaal nieuwe boot. Dat heeft schipper Simeon Tienpont woensdag bekendgemaakt.

Op dit moment wordt de boot gebouwd in een fabriek in het Italiaanse Bergamo. Naar verwachting zal de boot in mei naar de werf in Lissabon worden vervoerd waar alle teams zich voorbereiden op de Volvo Ocean Race. Daarna wordt Scheveningen de ligplaats en trainingsbasis voor de boot.

"Elke nieuwe boot is spannend, maar dit is iets bijzonders", vertelt schipper Tienpont, die zich in juli vorig jaar als eerste met zijn team aanmeldde voor de Volvo Ocean Race 2017-2018. "Het is geweldig om onze boot nu nagenoeg voltooid te zien."

Nieuwe VOR-boot voor team Tienpont

De Volvo Ocean Race is een zeilwedstrijd om de wereld die eens in de drie jaar wordt georganiseerd. In totaal duurt de wedstrijd acht à negen maanden. Alle teams die meedoen aan de zeilrace maken gebruik van hetzelfde type boot.

"Ons doel is straks het best voorbereide team aan de start in Alicante te zijn", aldus Tienpont, die al twee keer eerder meedeed aan de Volvo Ocean Race. "Het was onze wens om een nieuw gebouwde boot te krijgen. En als je die mogelijkheid dan krijgt, hoef je daar niet lang over na te denken."

Simeon Tienpont tijdens een trainingsweek met Team AkzoNobel

De komende editie gaat dit najaar van start. De route voert de zeilers over ruim 83.000 kilometer langs Lissabon, Kaapstad, Hongkong, Guangzhou, Auckland, Itajaí, Newport, Cardiff en Göteborg. Wie er verder in het team van Tienpont zitten, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl