Tommy Haas
NOS SportAangepast

Tommy Haas, de toernooidirecteur die zelf nog speelt

Het masterstoernooi van Indian Wells gaat vandaag van start. Bij het grootste en populairste toernooi na de vier grandslams zijn veel ogen gericht op Tommy Haas. Niet omdat hij kans maakt op de titel, maar omdat hij debuteert als toernooidirecteur.

De 38-jarige Duitser, in 2002 de nummer twee van de wereld, zet waarschijnlijk in september bij de US Open een punt achter zijn loopbaan, waarin hij vaak lange periodes buitenspel stond door blessureleed. Om die schade in te halen doet Haas nog zo lang mogelijk mee.

Tommy Haas schudt Larry Ellison, de eigenaar van Indian Wells, de hand

Haas is een product van de tennisacademie van Nick Bolletieri in Florida en woont daarom al bijna zijn hele leven in Amerika. Zijn favoriete toernooi is altijd Indian Wells geweest en nu zwaait hij daar de scepter.

"Het voelt als het winnen van de loterij", laat Haas weten. "Ik heb altijd al gedacht: ik wil hier iets gaan doen. Ik ben erg enthousiast." De Duitser is een goede vriend van toernooi-eigenaar Larry Ellison, die graag zou zien dat Haas zijn project om van Indian Wells hét tennisparadijs te maken verder uitbouwt.

Op de foto met Haas

Haas mag vanwege zijn functie zelf niet meedoen aan het toernooi, maar is duidelijk nog een van de spelers. Op Instagram deelt hij de ene na de andere foto met een wereldtopper.

  • tommyhaasofficial
    Tommy Haas met Roger Federer
  • tommyhaasofficial
    Tommy Haas met Stan Wawrinka
  • tommyhaasofficial
    Tommy Haas met Grigor Dimitrov en Alexander Zverev

Door zijn goede contacten met de spelers en door zijn jarenlange ervaringen op de ATP Tour weet hij wat de tennissers nodig hebben. Dat wordt dan ook zijn voornaamste taak: het toernooi nóg aantrekkelijker maken voor de spelers.

Het evenement, dat zowel een mannen- als vrouwentoernooi kent, staat al hoog aangeschreven in het circuit. Er zijn veel punten en centen te verdienen, er is een groot en nieuw stadion met een capaciteit van 16.000 toeschouwers gebouwd en de locatie, gelegen tussen de Californische palmbomen, is schitterend. Maar toch heeft Haas al iets toegevoegd: 21 nieuwe restaurants.

Haas is altijd een publieksspeler geweest, maar als nog spelende toernooidirecteur valt hij nog meer op. En het zorgt voor komische situaties, zoals eerder dit jaar bij de Australian Open. "Er zijn daar spelers geweest die me in de kleedkamer om een wildcard hebben gevraagd."

Het zal niet lang meer duren voordat Haas zijn trainingspak definitief inruilt voor een maatpak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl