Een reddingsteam in de regio Savoie

Nederlandse dode bij lawine in Franse Alpen, twee vermisten

Een Nederlander is omgekomen bij een lawine in de Savoie in Zuid-Frankrijk, aan de grens met Italië. Twee Nederlanders worden in hetzelfde gebied vermist. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken na een melding van de Franse politie.

De overledene is 22 jaar, de twee vermisten zijn 21 en 25. Volgens Omroep Gelderland gaat het om drie studenten uit Nijmegen, leden van de christelijke studentenvereniging Navigators. Ze waren op reis met de organisatie Sundio Group International.

Momenteel wordt alleen vanuit de lucht naar de twee vermisten gezocht. Het gebied wordt eerst veilig gemaakt door met dynamiet lawines te veroorzaken voordat reddingswerkers met honden aan het werk gaan.

De lawine was gisteren bij Valfréjus. De familie is geïnformeerd.

Buiten de piste

Touroperator Husk laat weten dat de drie deel uitmaakten van een groep van 20 jongeren uit Nijmegen. De drie zijn gisteren apart gaan snowboarden, hoewel overal vermeld stond dat het lawinegevaar 4 op de schaal van 5 was.

Zonder gids en lawinepiepers begaven ze zich buiten de piste. Gistermiddag na vieren ontving de rest de groep een sms-bericht dat de drie verdwaald waren.

Aan het begin van de avond werd een helikopter ingezet bij een zoekactie. Tegen 22.30 uur werd een lichaam gevonden. In verband met de duisternis werd het zoeken toen gestaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl