AFP
NOS SportAangepast

Nowitzki in NBA-eliteclub: meer dan 30.000 punten

Dirk Nowitzki heeft zijn naam toegevoegd aan de eliteclub van spelers die 30.000 punten hebben gemaakt in de NBA. De forward van Dallas Mavericks is na Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan en Wilt Chamberlain pas de zesde speler die deze mijlpaal bereikt.

De 38-jarige Duitser bereikte de mijlpaal in de eenvoudige overwinning tegen Los Angeles Lakers: 122-111. Nowitzki had vooraf nog twintig punten nodig en al in het tweede kwart maakte hij zijn 30.000ste punt. Hij volgde dat op met een driepunter, voordat de wedstrijd werd stilgelegd en hij werd bedolven onder ploeggenoten.

Nowitzki is bezig aan zijn negentiende seizoen in de NBA en speelde al die tijd voor de ploeg uit Dallas. In 2011 won hij met de Mavericks zijn enige NBA-titel.

"Bij elke mijlpaal kijk je terug op wat je bereikt hebt. Het is tot dusver een geweldige rit geweest en er komt nog wat bij voordat ik afscheid neem", zei Nowitzki, die zijn zinnen op een twintigste seizoen heeft gezet.

'Nowitzki een van de beste spelers ooit'

Volgens NBA-baas Adam Silver heeft Nowitzki nog eens onderstreept dat hij met recht een NBA-grootheid genoemd kan worden. "Dirk is een modelspeler en geweldige ambassadeur voor onze sport. Deze prestatie is opnieuw een bewijs dat hij de geschiedenis in zal gaan als een van de beste spelers ooit in de NBA."

Vlak nadat Nowitzki de mijlpaal bereikt had, werd hij ook door LeBron James gefeliciteerd met zijn prestatie. "Ik wil Dirk Nowitzki feliciteren met het scoren van 30.000 punten", zei de sterspeler van Cleveland Cavaliers in een videoboodschap op Twitter. "Ik ben de wedstrijd nu aan het kijken, want dit moment had ik voor geen goud willen missen."

Uitslagen NBA

Oklahoma City ThunderPortland Trail Blazers121-126
Dallas MavericksLos Angeles Lakers122-111
Phoenix SunsWashington Wizards127-131

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl