Overtuigende start honkballers in WBC

Blijdschap bij de Nederlandse honkballers na de zege op Zuid-Korea Getty

Het Nederlands honkbalteam is prima begonnen aan de World Baseball Classic. Het gastland Zuid-Korea werd in groep A in Seoul met 5-0 verslagen.

Oranje sloeg al in de eerste inning toe met drie honkslagen op rij. Een daarvan was een homerun van Jurickson Profar die goed was voor twee punten. Andrelton Simmons bracht in de volgende slagbeurt Randolph Oduber over de thuisplaat.

Startend werper Rick van den Hurk moest wel drie honkslagen toestaan, maar mede dankzij twee keer een fraai dubbelspel bleef hij overeind.

De regels in de WBC schrijven een maximumaantal worpen van 65 voor, waardoor hij al na vier innings plaatsmaakte voor Diegomar Markwell.

Rick van den Hurk, de startende werper van Oranje Getty

Die werd direct op de proef gesteld door een verre tik van Park Suk-min. Met hulp van het ijzersterk spelende veld wist hij de nul te houden. Markwell moest er hard voor werken, maar bleef met veel variatie in zijn worpen overeind.

Ook relievers Shairon Martis en Tom Stuifbergen en closer Loek van Mil hielden het, zonder ook maar een keer drie slag te hoeven gooien, droog.

In de zesde inning vergrootte Oranje de voorsprong door een homerum van Oduber, met Dashenko Ricardo aan boord: 5-0.

Het geloof in de goede afloop leek daarmee bij de Koreanen, die zich een dag eerder in het openingsduel door Israël hadden laten verrassen, wel verdwenen.

Blijdschap bij Jurickson Profar Getty