Israëlische honkballers winnen ook tweede WBC-duel

De honkballers van Israél boeken opnieuw succes Getty

Opnieuw hebben de honkballers van Israël bij de World Baseball Classic voor een grote verrassing gezorgd. In Seoul werd Taiwan met ruime cijfers verslagen: 15-7. Een dag eerder werd ook gastland Zuid-Korea al verslagen.

Israël zit in dezelfde groep als Nederland en heeft door de twee overwinningen een goede kans om de tweede ronde te bereiken van het prestigieuze toernooi. Oranje speelt donderdag (4.00 uur) tegen Israël. De nummers één en twee uit de groep gaan door.

Debuut bij WBC

Israël debuteert op het officieuze wereldkampioenschap met een selectie vol Amerikaanse honkballers die een Joodse familieband hebben.

Tegen Taiwan werd de basis voor de overwinning gelegd in de eerste inning. In het overdekte Gocheok Sky Dome werd al in die eerste slagbeurt een 4-0 voorsprong genomen.

In het verloop van de wedstrijd werd de score steeds verder uitgebouwd en boekte Israël een verrassend grote overwinning.

Het Nederlands team begint dinsdagochtend om 10.30 uur aan het toernooi met de wedstrijd tegen Zuid-Korea. Samenvatting van het duel is te zien in het Sportjournaal (18.45 uur) op NPO 1.