Bezoekers bij het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht in Amsterdam ANP

Het Anne Frank Huis in Amsterdam wordt vernieuwd. Het museum krijgt meer ruimte voor historische context. Ook wordt het gebouw uitgebreid en de ingang verplaatst naar de Westermarkt.

"We gaan meer informatie geven over wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd", vertelt Ronald Leopold, directeur van het Anne Frank Huis. "Veel van onze bezoekers zijn jonger dan 25 jaar en komen uit landen buiten Europa. Het is daarom belangrijk om dieper in te gaan op de achtergronden bij het verhaal."

Daarnaast komt er meer ruimte voor de ontvangst van bijvoorbeeld schoolklassen. Om dat te realiseren, worden de voormalige studentenwoningen aan de Westermarkt bij het gebouw getrokken.

Lange rijen

Jaarlijks brengen zo'n 1,2 miljoen mensen een bezoek aan het Anne Frank Huis. Het is de bedoeling dat bezoekers door de nieuwe, grotere ingang sneller naar binnen kunnen. "Om de lange rijen tegen te gaan, hebben we eerder dit jaar ook een nieuw ticketsysteem ingevoerd", vertelt een woordvoerder.

Door de nieuwe ingang worden de rijen beter gestroomlijnd, zegt zij. "We kunnen alleen niet uitsluiten dat er ook in de toekomst 's middags rijen zullen staan. Iedereen wil toch door de boekenkast naar binnen."

De werkzaamheden gaan ongeveer twee jaar duren. Tijdens de vernieuwing blijft het museum gewoon open. Hoeveel de verbouwing gaat kosten, is niet bekendgemaakt.

STER reclame