NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 6 maart: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, veel bewolking en regen, vooral in het westen en zuiden. Overdag blijft het grijs en regenachtig, al maakt het noordwesten wel kans op een beetje zon. Het wordt rond de 8 graden.

Wat heb je gemist?

In Theater Carré debatteerden gisteravond acht lijsttrekkers. Dit keer was premier Rutte er ook bij. CDA-leider Buma kwam in aanvaring met de linkse partijen over het beschermen van de Nederlandse beschaving. Hij vindt dat die partijen de zorgen van veel Nederlanders over het verval van normen en waarden negeren.

CDA-leider Buma en Klaver van GroenLinks fel over de Nederlandse cultuur

Op de A10 bij Amsterdam zijn een man en een vrouw aangereden die op de snelweg renden. De twee zouden ruzie hebben gehad. De vrouw is omgekomen, de man is zwaargewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de rijbaan richting Schiphol.

De ravage op de A10 na het ongeluk

Mediabedrijf Talpa van John de Mol heeft zijn bod op de Telegraaf Media Groep (TMG) opnieuw verhoogd naar 6,50 euro per aandeel. Dat is 50 eurocent meer dan het bod van het Vlaamse Mediahuis. Gisteravond zag het er nog naar uit dat het Mediahuis TMG zou overnemen voor 278 miljoen euro.

Bij een busongeluk in Panama zijn zeker achttien mensen omgekomen en 35 gewonden gevallen. De chauffeur verloor op de snelweg de macht over het stuur. Daardoor reed de bus in een ravijn en kwam die in een rivier terecht. In de bus zaten arbeiders die onderweg waren naar een plantage om fruit te plukken. De zwaargewonden zijn met helikopters naar ziekenhuizen gebracht.

Verder vandaag...

De eerste zitting vindt plaats in de zaak die 13 gedupeerden van Tristan van der Vlis hebben aangespannen tegen zijn ouders. Het gaat om ondernemers, werknemers en ook iemand die zelf gewond raakte. De slachtoffers vinden dat Van der Vlis niet als enige verantwoordelijk is voor het drama in het winkelcentrum in april 2011. Hij schoot toen zes mensen dood en pleegde daarna zelfmoord.

En na het Carré-debat van gisteravond begint weer een nieuwe week van campagne voeren. Volg de laatste ontwikkelingen in ons campagneblog.

Ook keert vandaag het edelhert na anderhalve eeuw afwezigheid weer terug in Brabant. Er worden 13 edelherten uitgezet.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl