De Duitse doelpuntenmakers Michael Heinloth (l) en Julian von Haacke (r)

NEC sluit tegen Heracles negatieve reeks af

NEC heeft na vijf opeenvolgende nederlagen weer eens gewonnen. De Nijmegenaren waren in het vooral voor rust vermakelijke duel in eigen huis met 3-1 te sterk voor Heracles Almelo. De ploegen hebben nu allebei 28 punten, maar Heracles staat elfde en NEC twaalfde.

De thuisploeg had er duidelijk zin in en had na een paar minuten al twee kansen achter zijn naam staan. Toch viel het doelpunt aan de andere kant. Brandley Kuwas werd lichtjes vastgehouden en Samuel Armenteros benutte de toegekende penalty. Twee keer zelfs, want zijn eerste poging werd geannuleerd vanwege te vroeg inlopende medespelers.

Duitse goals

NEC was die tik snel te boven, want nog voor de rust was Heracles op een achterstand gezet. Michael Heinloth speelde daarin een hoofdrol. De Duitser stelde eerst zijn landgenoot Julian von Haacke in staat te scoren en poeierde even later met een mooi schot de 2-1 in het doel.

Vreugde bij de NEC-spelers na de 2-1
    Blijdschap bij Ali Messaoud en NEC
    De afgekeurde strafschop van Samuel Armenteros
    De goedgekeurde strafschop van Samuel Armenteros

De tweede helft was aanmerkelijk minder dan de eerste. Dat kwam vooral omdat Heracles er nauwelijks meer in slaagde een vuist te maken. Alleen Kuwas was met een (zo op het oog onbedoeld) balletje op de lat dicht bij de gelijkmaker.

NEC ging in de zoektocht naar de beslissende derde treffer behoedzaam te werk, maar slaagde wel. Met een beetje hulp weliswaar, want Justin Hoogma kopte de bal in eigen doel.

De teleurstellende middag van Heracles werd passend afgesloten: Robin Gosens gleed op schitterende wijze de bal in het doel, maar werd wegens buitenspel teruggefloten.