NOS VoetbalAangepast

ADO houdt stand tegen FC Utrecht

FC Utrecht is er in eigen huis niet in geslaagd om ADO Den Haag te verslaan. De nummer vier in de stand bleef tegen de hekkensluiter steken op een 1-1 gelijkspel.

Dion Malone (rechts) wordt gefeliciteerd door Ruben Schaken en Guyon Fernandez na zijn openingstreffer tegen FC Utrecht.

ADO was nog niet in de buurt van het doel van Utrecht geweest, maar kwam na een kwartier wel op voorsprong. Na knullig balverlies van Ramon Leeuwin kreeg Dion Malone vrij baan en hij benutte het buitenkansje zonder dralen.

En na een half uur had het 2-0 kunnen staan als Ruben Schaken niet voor eigen succes was gegaan, maar de bal had afgespeeld op Guyon Fernandez.

Zivkovic

Kort voor rust kwam Utrecht langszij: bij een voorzet van recht van Giovanni Troupée stond de hele ADO-defensie te slapen en Richairo Zivkovic profiteerde met een intikkertje. De aanvaller had op 20 november voor het laatst gescoord in de eredivisie.

Richairo Zivkovic schreeuwt het uit na zijn gelijkmaker tegen ADO Den Haag.

Een charge van Robin van der Meer op Fernandez had ADO een strafschop moeten opleveren, al ging er wel een overtreding op Sofyan Amrabat aan de aanval vooraf. Terwijl ADO-trainer Fons Groenendijk zijn onbegrip ventileerde langs de lijn, moest Van der Meer naar de kant met een schouderblessure.

Ayoub op de lat

De tweede helft begon met een schot op de lat van Yassin Ayoub en ook daarna bleef Utrecht fel op een tweede treffer jagen. ADO beperkte zich nog slechts tot het afstoppen van de Utrecht-voorwaartsen en die strijdwijze leverde de nummer laatst ook nog een punt op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl