Van der Wielen en Deelstra kampioenen op de lange cross

time icon

Jesper van der Wielen en Andrea Deelstra hebben op overtuigende wijze in het Amsterdamse Bos de nationale titels op de lange cross veroverd.

Bij de mannen was Van der Wielen de grote favoriet voor de cross over 10,8 kilometer, waarbij negen keer de Ajax-heuvel moest worden beklommen. Sterke veldlopers als Khalid Choukoud, Michel Butter en Abdi Nageeye ontbraken in Amsterdam.

Na twee ronden had Van der Wielen al een grote voorsprong. Edwin de Vries finishte uiteindelijk op 1.05 als tweede, brons gaat naar Lucas Nieuweboer. Hij had tien seconden achterstand op De Vries.

Deelstra zegevierde een dag voor haar 32ste verjaardag afgetekend op de lange cross over 7,2 kilometer bij de vrouwen. Halverwege had de marathonspecialiste, die vorig jaar als tweede finishte, al afstand genomen van de concurrentie.

Deelstra, die haar eerste crosstitel veroverde, is de opvolgster van Ruth van der Meijden die de afgelopen twee jaar de titel opeiste.

Jill Holterman verzekerde zich op 1.08 van Deelstra van de zilveren medaille. Ze moest ruim een minuut op Deelstra toegeven. Veerle Bakker veroverde brons.

STER Reclame