Met vliegende vrouwen de wereld rond, Air India claimt record

Twitter / @flySFO

Air India zegt een luchtvaartrecord te hebben gebroken door voor het eerst met een bemanning die geheel uit vrouwen bestaat de wereld rond te vliegen. Het was een vlucht in twee delen vanuit New Delhi. Vorige week maandag landde het Indiase toestel na een vlucht over de Stille Oceaan in San Francisco. De terugvlucht naar New Delhi, een paar dagen later, ging over de Atlantische Oceaan. 

In de cockpit en de cabine werkten alleen vrouwen, maar ook alle andere luchtvaartmedewerkers die de vlucht mogelijk maakten, waren vrouwen, zoals het grondpersoneel dat de passagiers incheckte en de verkeersleiders. 

Air India heeft een aanvraag ingediend bij Guiness Word Records om het record erkend te krijgen. Aanleiding voor het initiatief was Internationale Vrouwendag, komende woensdag. 

Vorig jaar haalde Air India met iets soortgelijks ook al het nieuws. Toen werd er ook met alleen vrouwen van New Delhi naar San Francisco gevlogen en werd dat als record geclaimd. Door nu via een andere route terug te vliegen zou er een nieuw record zijn gevestigd.