De vernielde Joodse graven in Brooklyn Twitter.com/HilkindDov

Opnieuw Joodse graven in VS vernield

tijd van publicatie Aangepast

In New York zijn een aantal Joodse grafstenen omgegooid. De politie onderzoekt het incident. Hoeveel graven er vernield zijn is niet duidelijk. De graven staan op Washington Cemetery, een hoofdzakelijk Joodse begraafplaats in het stadsdeel Brooklyn.

De Democratische parlementariër van de staat New York Dov Hilkind twitterde foto's van vernielde grafstenen en zei dat hij later vandaag de begraafplaats zal bezoeken.

Vorige maand werden in Philadelphia op een Joodse begraafplaats ook al ongeveer 100 grafstenen vernield. Dat was de tweede keer in korte tijd dat een Joodse begraafplaats in de VS werd onteerd. In St. Louis werden zo'n 170 Joodse graven beschadigd.

Sinds januari is het aantal incidenten bij Joodse instellingen in de VS toegenomen, zeggen Joodse organisaties. Dat suggereert een verband met de inauguratie van president Trump. Maar die heeft de incidenten bij de Joodse instelling scherp veroordeeld.

De meeste incidenten blijven onopgelost. Maar vrijdag hebben de autoriteiten in Missouri wel een voormalige journalist beschuldigd voor bedreiging van ten minste acht Joodse instellingen. De man zou ook een bommelding hebben gedaan bij de Joodse Anti-Defamation League in New York, een antidiscriminatiebureau.

STER Reclame