@TERROR_MONITOR
NOS NieuwsAangepast

Stoffelijke resten onthoofde Duitser gevonden op Filipijnen

Filipijnse militairen hebben de stoffelijke resten gevonden van de Duitse gijzelaar die vorige week werd onthoofd. De 70-jarige Jürgen Kantner werd in november ontvoerd door de islamitische terreurorganisatie Abu Sayyaf.

Het lichaam en het hoofd zijn gevonden in de afgelegen zuidelijke provincie Sulu en zijn naar het mortuarium van een ziekenhuis gebracht. Zodra alle formaliteiten zijn afgehandeld, wordt het lichaam naar Duitsland gevlogen.

Kantner werd vastgehouden op het eiland Jolo. Twee keer vroeg hij via een korte videoboodschap om hulp. Daarbij zei hij dat hij zou worden vermoord als er geen losgeld zou worden betaald. Hij werd vermoord toen de deadline voor het betalen van het losgeld van 600.000 dollar was verstreken. Abu Sayyaf plaatste een video van de onthoofding op internet.

De resten werden gevonden tijdens gevechten van militairen met leden van de terreurorganisatie.

Stoffelijke resten Kantner gevonden

De vrouw van Kantner, de eveneens Duitse Sabine Merz (58), werd tijdens de gijzelingsactie in november al doodgeschoten. De twee werden ontvoerd vanaf hun schip, een zeiljacht.

Dat overkwam hen al eerder in 2008. Toen werden ze 52 dagen vastgehouden door Somalische piraten. Die overmeesterden hen op hun jacht in de Golf van Aden.

AFP
Kantner en Merz in Somalië

Bevrijdingsacties

De Filipijnse president Duterte heeft Duitsland zijn excuses aangeboden voor het feit dat Kantner niet kon worden gered. Het beleid is om geen losgeld te betalen.

Het leger heeft gezegd dat het alles op alles zal zetten om de moordenaars voor de rechter te brengen. Ook gaat het door met operaties om andere gijzelaars te bevrijden.

Abu Sayyaf houdt sinds 2012 ook de Nederlander Ewold Horn gegijzeld. Een bevrijdingsactie in 2015 mislukte. Het is niet bekend hoe de man eraan toe is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl