PEC Zwolle viert de 2-0 van Nicolai Brock-Madsen

Zwak Vitesse onderuit bij PEC Zwolle

Vitesse heeft het bereiken van de bekerfinale geen goed vervolg kunnen geven in de competitie. De Arnhemmers, woensdag Sparta met 2-1 de baas, verloren zaterdag vrijwel kansloos met 3-1 bij PEC Zwolle.

PEC zette Vitesse vanaf het eerste moment onder druk en de ploeg van coach Henk Fraser wist zich daar eigenlijk geen raad mee. Het duurde dan ook maar tien minuten voordat de thuisploeg op voorsprong kwam. Bram van Polen bediende Mustafa Saymak met een prima teruggetrokken voorzet en de middenvelder schoot knap raak.

Acht minuten na de 1-0 zorgde Nicolai Brock-Madsen voor de 2-0. Vitesse-doelman Michael Tørnes, de vervanger van de geblesseerde Eloy Room, verkeek zich op een lange bal van Philippe Sandler, die door het effect en het stroeve kunstgras bijna recht omhoog stuitte. Brock-Madsen was er eerder bij en kopte de bal over zijn Deense landgenoot.

Vitesse leek in de het begin van de tweede helft wakker te zijn geschud. Al snel kwam het terug tot 2-1, zij het met hulp van PEC-keeper Mickey van der Hart. Milot Rashica schoot niet best, maar Van der Hart verwerkte dat schot niet goed, waarna Ricky van Wolfswinkel de rebound simpel verzilverde.

Na die aansluitingstreffer nam PEC het initiatief toch weer over. Queensy Menig dacht al snel de 3-1 te maken, maar zijn schot stuiterde via de binnenkant van de paal weer het veld in. Danny Holla had met een vrije trap wel succes. Kingsley Ezihibue dacht er zelfs nog 4-1 van te maken, maar zijn goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Nicolai Brock-Madsen viert de 2-0