Siem de Jong viert zijn doelpunt onder meer met broer Luuk

PSV schuift Roda JC thuis eenvoudig opzij

PSV heeft een week na de gevoelige nederlaag tegen Feyenoord de draad weer opgepakt. In eigen huis werd Roda JC met 4-0 verslagen.

Roda liet zich in de beginfase nog wel zien en Dani Schahin had na een vrije trap van Mitchel Paulissen de bal bij de tweede paal voor het inkoppen, maar miste. Daarna stapelde PSV kans op kans: zo stopte doelman Benjamin van Leer knap de schoten van Davy Pröpper en Gaston Pereiro.

De 1-0, een geplaatste kopbal van Moreno, was het haast logische gevolg van een flink veldoverwicht. Een handvol minuten later viel de 2-0 al uit een voorzet van Jetro Willems. Luuk de Jong kon er net niet bij, zijn broer Siem, vervanger van de geblesseerde Marco van Ginkel, wel.

Opnieuw Moreno

Roda kreeg ook na rust een kans (Paulissen schoot rakelings naast), waarna Moreno twee kansen kreeg om met het hoofd te scoren. Zijn eerste poging vloog naast, maar bij zijn tweede kans was het raak. En na een charge van de net ingevallen Jürgen Locadia (overtreding Frederic Ananou) benutte Siem de Jong de toegekende strafschop.

Ook broer Luuk kreeg nog een kans, maar zijn kopbal vloog via de lat over.