Enes Ünal viert de 2-0 met ploeggenoten Hidde ter Avest en Mateusz Klich

FC Twente met moeite langs Willem II

FC Twente heeft zich nadrukkelijker in de subtop van de eredivisie gemeld. De ploeg van coach René Hake won op eigen veld moeizaam met 2-1 van Willem II.

Het was niet bepaald hoogstaand wat de ploegen in de eerste helft lieten zien. Twente voetbalde wel aardig en sowieso beter dan Willem II, maar de Enschedese aanvallen strandden meestal zo rond de zestienmeter. Veel kansen kreeg de ploeg dan ook niet. Toch stond Twente bij rust al met 2-0 voor.

Nadat Bersant Celina een paar mogelijkheden onbenut had gelaten, gaf hij na een half uur wel de voorzet waaruit Darryl Lachman koppend zijn eigen doelman Kostas Lamprou verschalkte. Vlak voor rust pegelde Enes Ünal vanuit het niets de bal via de handen van Lamprou in de kruising.

In de tweede helft werd het leuker. Twente drong vanaf het begin aan op een derde treffer en Ünal dacht die na een solo ook te maken, maar hij struikelde over de bal. Even later onderscheidde Lamprou zich met twee knappe reddingen achter elkaar, op schoten van Hidde ter Avest en Fredrik Jensen.

Twintig minuten voor tijd kwam Willem II terug in de wedstrijd, vooral omdat Twente de teugels had laten vieren. Bij een hoekschop nam Dico Koppers de bal ineens op de pantoffel. Via meerdere benen belandde die bal voor de voeten van Jordy Croux en de Belg schoot onberispelijk binnen.

Willem II ging na die aansluitingstreffer op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Thom Haye was heel dicht bij die 2-2, maar de paal stond een fraaie treffer van zijn voet in de weg. Twente hield stand, mede doordat Stefan Thesker met in de slotfase met een goed getimede sliding alsnog de gelijkmaker van Elmo Lieftink voorkwam.

Kostas Lamprou is kansloos bij de 1-0