Het Bislett-stadion NRK

Tegenwoordig weten we dat het Vikingschip in Hamar hét schaatsstadion is van Noorwegen. Dat was in het verleden wel anders.

Tussen 1947 en 1983 werden vele WK's in het authentieke Bislett-stadion georganiseerd. Er zaten in die tijd tienduizenden toeschouwers op de tribunes. Maar het Bislett-stadion bestaat niet meer. Althans, niet meer als schaatsbaan. Het is nu een atletiekstadion.

Volgend jaar worden de wereldkampioenschappen allround in het Olympisch Stadion in Amsterdam georganiseerd. Een wens van de internationale schaatsbond ISU. In de toekomst moet er vaker een toernooi op een buitenbaan zijn. Bij voorkeur eens in de vier jaar.

In januari gingen de EK allround op de buitenbaan in Warschau niet door. De Poolse organisatie gaf het toernooi terug aan de ISU. En dus moet er worden nagedacht op welke locatie na Amsterdam het volgende toernooi kan worden gehouden.

Is Bislett misschien een optie in de toekomst? Die vraag krijgen Ard Schenk en Rune Gerhardsen, de voorzitter van de Noorse schaatsbond, voorgelegd.

Komt er weer ijs in het Bislett-stadion?

STER reclame