Regisseur Guus Verstraete overleden

Aangepast
ANP

Regisseur Guus Verstraete is op 69-jarige leeftijd overleden. De man van zangeres en actrice Simone Kleinsma regisseerde tv-programma's als Mooi! Weer de Leeuw, de Soundmixshow en Wedden, dat...? en ook de televisieserie Bassie en Adriaan

"In totale verbijstering laat de familie weten dat Guus Verstraete vanochtend vroeg op 69-jarige leeftijd is overleden. Guus werd eerder deze week opgenomen in het ziekenhuis vanwege hartproblemen. De familie vraagt hun privacy te respecteren", staat in een verklaring.

Guus Verstraete met zijn vrouw Simone Kleinsma ANP

Theaterproducent Joop van den Ende, een collega en tevens goede vriend van Verstraete, is erg geraakt door zijn dood. "Ik ben diep, diep verdrietig dat mijn oudste vriend - 42 jaar lang, begenadigd televisieregisseur en vooral een fijn mens met veel humor - is heengegaan." 

"De gedachtes van Janine en mij zijn bij Simone, zijn kinderen en kleinkinderen om dit onverwachte, grote verlies te kunnen verwerken." Janine is de vrouw van Van den Ende. 

Eerbetoon

Tijdens de laatste voorstellingen van de reeks Musicals in Concert deze week in het Luxor Theater in Rotterdam zal kort worden stilgestaan bij het overlijden van Guus Verstraete, heeft Stage Entertainment laten weten. 

Verstraete deed de regie van die concertreeks met hoogtepunten uit twintig jaar Nederlandse musicalgeschiedenis. De rol van Simone Kleinsma wordt overgenomen door Nurlaila Karim. 

STER Reclame