NOS NieuwsAangepast

Ruim 11.000 aanmeldingen voor feestje koning

Er zijn 11.493 aanmeldingen van mensen die samen met koning Willem-Alexander hun verjaardag willen vieren. Op 28 april viert de koning zijn verjaardag met een diner in het Koninklijk Paleis op de Dam. Daar mogen 150 Nederlanders bij zijn. Via een loting worden ze geselecteerd.

Uit cijfers van CBS blijkt dat te veel mensen zich hebben aangemeld. Er komen maximaal 7962 mensen voor in aanmerking.

De koning wordt dit jaar 50. Alleen mensen die ook op 27 april jarig zijn en dit jaar een kroonjaar bereiken, konden zich aanmelden. "Dus word je 20, 35 of misschien wel 55 of 80? Dan kun je je aanmelden en kans maken op een diner met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima", schreef het Koningshuis zo'n tien dagen geleden op Facebook.

Dineren met de koning?

De inschrijving is nu gesloten. De genodigden ontvangen uiterlijk op 3 april bericht. Wat er op 28 april op het menu staat, is niet bekendgemaakt.

Paleis open

Na het diner wordt het paleis vijftig uur opengesteld voor publiek, van vrijdag 28 april om 22.00 uur tot en met zondagavond 30 april 00.00 uur. Er is een bijzondere show te zien die gaat over het leven in het Koninkrijk der Nederlanden van de afgelopen vijftig jaar.

Op Koningsdag, op 27 april, bezoekt de koning Tilburg. Vorig jaar was het koninklijk gezin in Zwolle.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl