ANP Pro Shots
NOS VoetbalAangepast

Penalty's geven Krul 'heerlijk gevoel' en maken Barto 'doodziek'

Verdriet, woede, blijdschap, opluchting. Na afloop van de halve finale tussen AZ en SC Cambuur in de KNVB-beker gingen de emoties alle kanten op bij de spelers van beide ploegen. Uiteindelijk plaatste AZ zich na strafschoppen voor de finale, waarin Vitesse op 30 april in De Kuip de tegenstander is.

Krul: dit moment had ik echt even nodig

"Wat een gevoel! En wat een spanning", sprak AZ-keeper Tim Krul na afloop. "Dit hadden wij als team echt even nodig en wat een heerlijk gevoel om die laatste bal te pakken. Echt fantastisch!"

Krul, die de vijfde strafschop van Cambuur stopte, kreeg de laatste tijd veel kritiek te verduren. De doelman was zichtbaar opgelucht na de thriller tegen Cambuur. "Ik had echt een moeilijke periode met lastige wedstrijden. Hier heb ik keihard voor gewerkt en om dan zo terug te komen... Geweldig!"

Ook AZ-trainer John van den Brom was ontzettend blij voor zijn doelman. "Dit is geweldig en fijn dat hij zijn waarde voor ons kan laten zien. Ons doel is behaald, we staan in de finale. Dit was een teamprestatie van begin tot eind. Tim flikt het weer. Dit is echt absolute kwaliteit."

Van den Brom: teamprestatie van begin tot eind

In de Europa League was Olympique Lyonnais de afgelopen week twee keer veel te sterk voor de ploeg uit Alkmaar. "Dat was een gigantische afslachting voor ons", aldus Van den Brom. "Het was zaak om rustig te blijven. Dat is het enige wat je kunt doen. En vandaag hebben we een antwoord gegeven op het veld."

Cambuur-speler Martijn Barto miste de beslissende strafschop en was daar naar eigen zeggen "doodziek" van. "Ik heb echt een paar dagen nodig om dit te verwerken. Ik had me voorgenomen om het net zo te doen als op de training, maar waarschijnlijk was het niet hard genoeg."

Barto: paar dagen nodig om dit te verwerken

Volgens de aanvaller is Cambuur nu op "een klote-manier" uitgeschakeld. "Ik verwijt mijzelf dat ik 'm niet binnenschiet. We hebben gevochten voor wat we waard waren, want deze wedstrijd verdiende strafschoppen. Het is geen goed idee om nu in mijn hoofd te kijken."

"We zijn heel dichtbij gekomen, maar hier heb je niets aan", reageerde Cambuur-doelman Leonard Nienhuis. "Toch ben ik ongelooflijk trots op onze prestatie en hoe we ons hebben laten zien hier. Het voelt wel heel zuur dat het zo uit onze handen is geglipt."

Nienhuis: hier heb je echt niets aan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl