NOS Nieuws

Tienermeisjes opgepakt voor verspreiden naaktfoto's op internet

In Zeeland zijn drie meisjes opgepakt voor het verspreiden van onder meer naaktfoto's van middelbare scholieren uit verschillende plaatsen in de provincie. Ze deden dat met een Instagram-account waarover de laatste weken veel onrust heerste op scholen in Zeeland. Het account is inmiddels verwijderd.

Dinsdagochtend vroeg werden twee meisjes van 15 en 16 uit Goes en Middelburg thuis aangehouden. Hun telefoon en laptop werden meegenomen en uit gegevens die daarop stonden, bleek dat ook een meisje van 16 uit Hulst bij de zaak betrokken was. Zij werd vanochtend ook gearresteerd.

De drie worden verdacht van het verspreiden van naaktfoto's en video's, maar ook van het publiceren van gephotoshopte afbeeldingen van misvormde lichamen met hoofden van medescholieren.

Meer materiaal

Zes slachtoffers van tussen de 15 en 18 hadden aangifte gedaan bij de politie. Van één meisje was een filmpje via Instagram verspreid waarvan ze zelf dacht dat het helemaal van internet was verdwenen.

Het onderzoek richt zich in eerste instantie op de zes aangiftes, maar volgens de politie is er meer materiaal gevonden.

Uit het onderzoek van de telefoons en laptops van de drie meisjes blijkt volgens de politie dat zij sommige slachtoffers kenden en dat andere willekeurig werden uitgekozen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl