PSV'ers De Jong en Guardado niet eens met uitspraken Brands

Andrés Guardado en Luuk de Jong ANP

PSV'ers Luuk de Jong en Andrés Guardado kunnen zich niet vinden in de uitspraken van technisch manager Marcel Brands. Afgelopen maandag liet Brands weten dat de selectie "kampioenswaardig" is, maar hij mist in de groep vooral de honger naar nog een landstitel.

"We zijn niet echt gewend om te verliezen, dus dat is nooit fijn. Maar ik vind het fantastisch om te mogen voetballen", benadrukt De Jong. "Ik kan heel goed begrijpen wat Brands bedoelt. We werden door Feyenoord afgetroefd. Als je naar die wedstrijd kijkt dan zou je kunnen denken dat de honger ontbreekt, maar in het veld doen we er alles aan om te winnen. Elke wedstrijd die ik speel wil ik heel graag winnen."

Luuk de Jong en Guardado ondersteunen uitspraken Brands niet

Guardado is het eens met zijn teamgenoot. "Het is de mening van Brands. En zo voel ik dat niet. Het team wil spelen voor de titel. Nu gaat het een keer minder. Dat is normaal."

PSV is uitgeschakeld in Europa en in de KNVB-beker. En na de nederlaag bij Feyenoord is ook de landstitel een utopie. Maar volgens De Jong is het seizoen nog niet verloren.

"Het moet niet te lang blijven hangen. We moeten doorgaan. Dat willen we laten zien tegen Roda JC. Dit seizoen moeten we nog gaan voor de tweede plaats, wat recht geeft op de voorronde van de Champions League. We moeten kijken of we volgend seizoen weer voor de prijzen kunnen gaan."

Luuk de Jong niet eens met uitspraken met Brands

Transfers?

Of dat gebeurt met of zonder De Jong en Guardado is nog niet duidelijk. Beide spelers hebben in ieder geval geen plannen om de komende zomer te vertrekken. "Ik heb er niet eens eventjes aan gedacht. Ik wil het seizoen gewoon goed afsluiten en daarna zien we wel weer", zegt De Jong. 

Guardado: "Ik heb nog een contract voor een jaar. Ik denk er nog niet over na. Ik voel me goed hier en dat is belangrijk. Ik moet kijken wat er interessant is voor mijn carrière."

Bovendien vindt Guardado dat PSV niet de selectie op de schop moet gooien. "Je kan van alles veranderen, maar dat is niet goed. Je moet de boel niet drastisch veranderen. Natuurlijk is kampioen worden nog steeds speciaal. Kijk naar Real Madrid en FC Barcelona. Die willen ook meer winnen."

Guardado: dat is zijn mening