Kramer laat WB-finale schieten: ik kan de wereldbeker toch niet winnen

Sven Kramer laat de wereldbekerfinale in het Noorse Stavanger aan zich voorbijgaan. De 30-jarige Fries rijdt dit weekend in Hamar de WK allround en dat wordt zijn laatste wedstrijd van dit seizoen.

"Ik rijd graag om te winnen. Ik heb dit seizoen te weinig wereldbekers gereden om kans te maken op het klassement," zegt Kramer, die alleen in Harbin en Nagano aan de start verscheen. De wereldbekers van Astana, Heerenveen en Berlijn liet hij eerder al schieten.

'Ik word afgerekend op titels'

"Ik begrijp dat mensen kritisch zijn omdat ik zo weinig wereldbekers rijd, maar ik moet leveren op de grote toernooien. Ik word afgerekend op de titels en wat dat betreft heb ik niks te klagen."

Kramer werd dit seizoen in Heerenveen Europees kampioen allround. Op de olympische baan in Gangneung (Zuid-Korea) won hij de wereldtitel op de 5.000 en de 10.000 meter. Dit weekend kan Kramer in Hamar zijn negende wereldtitel allround pakken.

De wereldbekerfinale staat volgende week (10 tot 12 maart) op het programma in Stavanger, waar het schaatsseizoen tevens wordt afgesloten.

STER reclame