Wall Street in New York
NOS NieuwsAangepast

Dow Jones voor het eerst boven de 21.000 punten

De beurzen in New York zijn flink hoger gesloten. Op Wall Street eindigde de Dow Jones-index voor het eerst in de geschiedenis boven de 21.000 punten, vooral dankzij banken en andere financiële instellingen. Na een hoogste niveau van 21.169 punten eindigde de index op 21.115,55, een stijging van bijna 1,5 procent. Het was de grootste dagstijging van de index tot nu toe dit jaar.

De stijging vandaag wordt in verband gebracht met de toespraak van president Trump in het Congres. Trump bevestigde zijn plannen voor een grote belastingverlaging en andere voor bedrijven gunstige maatregelen zoals investeringen in de infrastructuur. Volgens een beursanalist vormen die maatregelen een magische cocktail voor de aandelenkoersen.

Het overschrijden van de 21.000 punten-grens komt al snel nadat op 25 januari de mijlpaal van 20.000 punten was bereikt. De Europese beurzen worden meegezogen met de opmars van Wall Street. De Amsterdamse AEX-index sloot voor het eerst sinds 1,5 jaar boven de 500 punten, nadat de beursindex twee weken terug al even boven de 500 puntengrens piepte.

Snapchat

Verder was er een grote beursgang in de technologiesector. De onder jongeren populaire app Snapchat gaat tegen een prijs van 17 dollar per aandeel naar de beurs. Daarmee krijgt het bedrijf Snap een beurswaarde van 19,7 miljard dollar en met alle bonusaandelen erbij zelfs 24 miljard dollar.

De inschrijving op de 200 miljoen uit te geven aandelen was tien keer overtekend en dat leidde tot een opbrengst van 3,4 miljard dollar. Beleggers krijgen met hun aandelen echter geen zeggenschap, want de aandelen zijn zonder stemrechten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl