Jean in de Voice Kids RTL

Op sociale media is de 13-jarige Syrische deelnemer Jean Gharibian aan The Voice Kids onder vuur komen te liggen. In de uitzending van vorige week had hij gezegd dat zijn vader in Syrië plotseling was verdwenen. Maar dat blijkt niet waar te zijn, schrijft het AD.

Volgens de moeder van Jean heeft hij niet gelogen. Hij dacht echt dat zijn vader niet meer leefde toen de uitzending werd opgenomen. De ouders van Jean zijn gescheiden en hebben ruzie met elkaar. De moeder zegt dat ze zelf aan de kinderen heeft verteld dat hun vader dood is.

Maar de vader blijkt volgens het AD dus te leven. Hij en een neef van hem zeggen ook dat Jean niet uit Aleppo komt, maar voor zijn komst naar Nederland in Libanon woonde. Jeans moeder is wel in Aleppo geboren. 

Verzonnen verhaal

Sinds het AD erover schreef, regent het verontwaardigde reacties op onder meer Twitter. Jean wordt uitgemaakt voor "leugenaar". Het zou "één groot verzonnen verhaal" zijn, "die liegende moeder wordt toch wel terug de zee overgeschopt of niet?". En: "Zelfs #TheVoiceKids wordt misbruikt voor de zieligheidsindustrie van de zogenaamde 'vluchtelingen'". De zaak wordt soms ook gepolitiseerd doordat er regelmatig naar de PVV en Geert Wilders wordt verwezen.

Een woordvoerder van televisiezender RTL vindt dat heel vervelend voor Jean. "Hij heeft zich aangemeld vanwege zijn zangtalent en het is duidelijk dat hij dat heeft. Het zou beter zijn als Jean en zijn familie met rust gelaten worden."

In de eerste ronde van The Voice Kids zong Jean het nummer Diamonds van Rihanna. Daarmee ging hij door naar de volgende ronde. Die uitzendingen zijn al opgenomen en worden over een paar weken uitgezonden.

STER reclame