Marco Cappato meldt zich bij de politie in Milaan
NOS Nieuws

Euthanasie Italiaanse dj krijgt juridisch vervolg

De Italiaanse oud-politicus Marco Cappato is in staat van beschuldiging gesteld wegens hulp bij de euthanasie van de Italiaanse dj Fabo.

Fabo, die in Italië een sterrenstatus had, ging vorige week naar Zwitserland om daar maandagochtend te sterven. Cappato stond hem tot het laatst bij.

De 40-jarige Fabo, alias Fabiano Antoniani, raakte drie jaar geleden verlamd en blind bij een verkeersongeluk. Zijn verzoek om euthanasie vond geen gehoor in Italië, ook bij de president niet.

Cappato

Uit politieke hoek kreeg Fabo alleen steun bij Cappato. Die begeleidde hem naar de Zwitserse kliniek die het euthanasieverzoek wel honoreerde.

Bij terugkeer uit Zwitserland meldde Cappato zich zoals afgesproken bij de politie. Hij is in staat van beschuldiging gesteld wegens hulp bij zelfdoding, waarop een maximale gevangenisstraf van 12 jaar staat.

Cappato is in Italië het boegbeeld van de beweging voor een zachte dood. Maandag wordt in het parlement gedebatteerd over een voorstel om de medische behandeling in uitzichtloze gevallen niet te blijven verlengen, maar de steun daarvoor is gering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl