Het drugslab dat vorige week is gevonden in Leende Omroep Brabant / Youssef Zerrouk

De vrouw en zoon van CDA-penningmeester Wim van der P. uit Leende worden vandaag vrijgelaten. Vorige week werden ze opgepakt na de vondst van een enorm drugslab in een loods bij hun boerderij. De 51-jarige Van der P. blijft in voorarrest en moet vandaag voorkomen bij de rechter.

Van der P. wordt beschuldigd van de productie van synthetische drugs. De betrokkenheid van de vrouw en zoon lijkt niet groot, maar ze blijven wel verdachten, meldt Omroep Brabant.

Het drugslab werd donderdagochtend ontdekt op het erf van de verdachte. Volgens de politie gaat het om een van de grootste drugslaboratoria ooit in Nederland. Er werd zowel speed als xtc gemaakt. De politie vond duizenden liters chemicaliën, waarmee per dag 100 kilo speed en 150 kilo xtc worden gemaakt. Dat betekent een mogelijke omzet van tientallen miljoenen euro's.

Hennepkwekerij

De politie ging kijken bij de boerderij omdat er hennep leek te worden gekweekt. Op het terrein stond een oplegger van een vrachtwagen. Daarin zat een volledig ingerichte hennepkwekerij. Toen de agenten verder onderzoek deden, ontdekten ze het drugslab.

Het CDA-bestuur heeft de penningmeester direct op non-actief gesteld. Van der P. kwam al eerder negatief in het nieuws. In september 2012 ging een caravan op zijn terrein in rook op. Later werd duidelijk dat daar een hennepkwekerij in zat. Hij werd niet veroordeeld en mocht van het CDA-bestuur aanblijven.

STER reclame