NOS Nieuws

Noord-Korea ontkent alle betrokkenheid bij moord op Kim Jong-nam

Noord-Korea ontkent de uitkomst van de autopsie op het lichaam van de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Dat het zenuwgas VX bij de moord op de Kim Jong-nam is gebruikt, doet Noord-Korea af als een "absurditeit".

Pyongyang zegt dat er geen wetenschappelijk bewijs is om de uitkomst van het onderzoek te staven. Het is volgens Noord-Korea een poging van de VS en Zuid-Korea om het imago van het land te besmeuren.

90 dollar

Kim Jong-nam werd twee weken geleden vermoord op de luchthaven van Kuala Lumpur. Een vrouw uit Vietnam en een vrouw uit Indonesië zouden het zenuwgas VX in zijn gezicht hebben gespoten of gesmeerd. Zij bekenden, maar beweren ook dat zij dachten dat ze betrokken waren bij een grap. Voor hun aandeel in de moord zou een van de vrouwen 90 dollar hebben gekregen.

Zuid-Korea beweerde eergisteren dat de halfbroer van Kim Jong-un is vermoord in opdracht van Noord-Koreaanse overheidsfunctionarissen. Maar dat land ontkende al snel na de moord op Kim er iets mee te maken te hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl