Jemenieten halen water in de stad Hodeidah AFP

Het Rode Kruis waarschuwt voor een dreigend voedseltekort in Jemen. Het Arabische land heeft volgens de organisatie nog maar reserves voor een paar maanden.

Volgens de regionale vertegenwoordiger van de hulporganisatie is het nodig dat importbeperkingen die aan Jemen zijn opgelegd, worden beëindigd. Jemen is voor het grootste deel van het voedsel afhankelijk van de import, maar door gevechten tussen rebellen en het regeringsleger wordt de toegang tot de havens steeds moeilijker. 

Laden en lossen

Kranen in de haven van de stad Hodeidah zijn verwoest door bombardementen. Daardoor kunnen schepen hun lading niet kwijt. "Het is dringend nodig dat er nieuwe voorraden eten worden aangeleverd", zegt een vertegenwoordiger.

Het is al jaren onrustig in Jemen en sinds maart 2015 woedt er een burgeroorlog. Sjiitische Houthi-rebellen verdreven toen de soennitische regeringstroepen en hebben sindsdien grote delen van het noorden van Jemen in handen. De regering wordt gesteund door een coalitie onder leiding van buurland Saudi-Arabië.

STER reclame