Verstappen rijdt 89 ronden in nieuwe auto: het ging prima

Aangepast op
Max Verstappen in de RB13 Getty Images

Max Verstappen heeft tijdens zijn eerste testdag op het circuit van Barcelona 89 ronden gereden. De Nederlandse Formule 1-coureur kon zodoende veel ervaring opdoen met zijn nieuwe bolide. Daarnaast zette hij met 1.22,200 de derde tijd van de dag neer. Verstappen moest alleen Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton voor zich dulden.

Verstappen hield een goed gevoel over aan de testdag. "Het ging prima. Het is natuurlijk veel te vroeg om te zeggen hoe goed we zijn of hoe goed de anderen zijn, maar we hebben ons programma kunnen doen en ik denk dat we meer dan tevreden kunnen zijn over vandaag."

Het videoverslag van de eerste dag uit het Sportjournaal is hier te bekijken. Vanaf 0.24.

Verstappen had in zijn eerste uren aanzienlijk minder problemen dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo een dag eerder. De Australiër zag door technische problemen zijn ochtendsessie op maandag voor het grootste deel in het water vallen.

Ook Verstappen keerde in de ochtendsessie een paar keer terug in de pits, klaagde een keer over snelheidsverlies, maar kreeg in elk geval de tijd om goed aan de nieuwe RB13 te wennen. Hij kwam in die sessie tot 31 ronden en zijn snelste rondje (1.23,212) betekende toen de vijfde tijd.

Mercedes gaf als enige team beide coureurs tijd in de nieuwe bolide en had een productieve dag. Lewis Hamilton (66 ronden) en Valtteri Bottas (102) reden samen met afstand de meeste ronden van alle teams. Team Haas kwam met de 118 ronden van Kevin Magnussen nog het dichtst in de buurt.

Hamilton reed in de ochtend bovendien de snelste ronde, maar moest die ereplaats aan het einde van de testdag aan Kimi Räikkönen laten. De Fin reed in de Ferrari 108 ronden en zette met 1.20,960 de snelste tijd op de klokken, op de voet gevolgd door Hamilton (1.20,983).

Verstappen donderdag weer in actie

Woensdag mag teamgenoot Ricciardo weer plaatsnemen in de Red Bull, waarna de Nederlander donderdag de eerste testweek in Barcelona afsluit. Dat gebeurt dan op een natte baan.

Volgende week testen de Formule 1-coureurs opnieuw in Barcelona. De eerste grand prix is op 26 maart in Australië.