Olympisch roeigoud voor Ilse Paulis en Maaike Head (r)
NOS SportAangepast

Olympisch kampioen Head stopt voorlopig met roeien

De kans is groot dat Maaike Head niet meer terugkeert in een roeiboot. De helft van het duo dat olympisch goud won in Rio de Janeiro en in december werd verkozen tot Sportploeg van het Jaar, richt zich het komende jaar op haar maatschappelijke carrière.

Ze wil graag een opleiding gaan volgen tot chirurg. Mocht ze worden toegelaten, is haar topsportcarrière voorbij. "Het is een illusie dat je naast zo’n drukke baan kan roeien", zegt Head op nlroei.nl. "Ik weet inmiddels wat ervoor nodig is om de top te halen en kan de arbeid die daarvoor nodig is simpelweg niet leveren. Ik heb ook geen zin om – na wat ik inmiddels heb bereikt – achteraan te varen. Als ik echt chirurg ga worden, zal ik al blij zijn dat ik op een vrij moment een rondje kan hardlopen."

Slag om de arm

Definitief is haar afscheid nog niet. "Ik houd nog een slag om de arm, omdat ik ook eerst graag nog wil zien of het werk echt bij me past. Misschien word ik na een paar maanden wel helemaal gek van het ziekenhuiswereldje en verlang ik terug naar het leven in de boot. Als ik geen specialist word, is het wellicht nog mogelijk drie jaar door te gaan."

Head: na goud klinkt gezinnetje ook wel interessant

Na het Sportgala hintte Head voor de camera van de NOS al op een andere invulling van haar leven. "Ik ben 33 en na het olympisch goud dacht ik: dit is wel het hoogst haalbare. En een gezinnetje begint ook wel een beetje interessant te klinken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl