Omvergetrokken grafstenen op de begraafplaats in Philadelphia AFP

Joodse graven Philadelphia vernield

tijd van publicatie Aangepast

In Philadelphia zijn op een Joodse begraafplaats ongeveer 100 grafstenen vernield. Het is de tweede keer in korte tijd dat een Joodse begraafplaats in de VS wordt onteerd. Vorige week werden in St.Louis zo'n 170 Joodse graven beschadigd.

De politie in Philadelphia werd zondag gewaarschuwd door een bezoeker, die gezien had dat drie grafstenen omver waren getrokken. De totale schade bleek vele malen groter.

De bezoeker dacht eerst dat dit het werk was van dronken tieners, maar toen hij werd ingelicht over de volledige schade zei hij dat dit een goed voorbereide actie moet zijn geweest.

De politie denkt dat de graven zaterdagavond of zaterdagnacht vernield zijn.

Een Amerikaanse organisatie heeft 10.000 dollar uitgeloofd voor de gouden tip die naar de daders leidt.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Opnieuw vernielingen op joodse begraafplaats in VS

Amerikaanse moslims hebben na de ontering van de begraafplaats in St. Louis in de staat Missouri ruim 130.000 dollar ingezameld. Ze hadden gehoopt op een bedrag van 20.000 dollar.

Joodse organisaties zeggen dat ze in Amerika de laatste tijd steeds vaker te maken krijgen met dreigementen van bomaanslagen. Ze zien de grafschennis en de bedreigingen als een bewijs dat het antisemitisme in de VS is aangewakkerd na de verkiezing van Donald Trump tot president. 

Een Israëlische regeringswoordvoerder zei dat de regering erop vertrouwt dat de daders gepakt worden.

STER Reclame