Dirk Marcellis, met achter hem onder anderen Wout Weghorst

AZ blijft worstelen met zichzelf

Het lek is bij AZ nog altijd niet boven. Drie dagen na de smadelijke 7-1 nederlaag bij Olympique Lyonnais kwam de ploeg van coach John van den Brom thuis niet verder dan 1-1 tegen PEC Zwolle.

AZ pakte in 2017 in de competitie maar zes punten uit zes duels. Ook ditmaal waren de supporters in het stadion niet te benijden. Harde wind, regen, kou en een eerste helft die het aanzien amper waard was. PEC beperkte zich toch verdedigen en AZ was niet bij machte de Zwolse-defensie te verrassen. Derrick Luckassen was met twee vrije trappen nog het dichtst bij een treffer.

Thomas haalt trekker over

Direct na rust koos Zwolle ineens vol de aanval. Queensy Menig en Nicolai Brock-Madsen verzuimden nog te scoren, maar na een hoekschop haalde Ryan Thomas wel de trekker over.

AZ ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg opereerde zonder enig vertrouwen en dwong mede door de vele slechte voorzetten amper kansen af. Dankzij Alkmaarse slordigheden kon Zwolle er zelfs een enkele keren levensgevaarlijk uitkomen, maar Menig hielp twee dotten van kansen om zeep, waardoor AZ hoop mocht blijven houden.

Friday redt punt

Tien minuten voor tijd ging het alsnog mis voor Zwolle. Levi Garcia zette goed door op links en schonk Fred Friday een niet te missen kans: 1-1. In het vervolg golfde het spel op en neer en waren beide ploegen nog dicht bij de winnende treffer. Een winnaar bleef echter uit.