Peter Fill wint afdaling
NOS Sport

Zege Fill in Kvitfjell, wereldbeker Jansrud

Skiër Peter Fill heeft voor de derde keer in zijn loopbaan een wereldbekerwedstrijd gewonnen. Na winst op de afdalingen van Lake Louise (2008) en Kitzbühel (2016) was hij de beste op de Super G in het Noorse Kvitfjell.

Kjetil Jansrud, die op de afdalingen van vrijdag en zaterdag als derde en eerste was geëindigd, kwam ditmaal niet verder dan de zesde plek. Dat was voor de Noor, die dit seizoen drie keer een Super G won, wel genoeg om de wereldbeker op dit nummer te pakken. In 2015 veroverde hij er twee: op de Super G en de afdaling.

Fill boekte na vier podiumplaatsen dit seizoen eindelijk een zege. De Italiaan was 0,10 sneller dan Hannes Reichelt.

Mikaela Shiffrin wint afdaling

Winst Shiffrin, Stuhec grijpt WB

Bij de vrouwen won Mikaela Shiffrin de combinatie in het Zwitserse Crans-Montana. Ilka Stuhec eindigde achter Federica Brignone als derde en veroverde zo de kristallen bol op dit onderdeel.

Voor Shiffrin is het de 29ste wereldbekerzege, maar pas de eerste op de combinatie. Ze won maar liefst 24 keer een WB-slalom en ook ditmaal liet ze haar kwaliteiten zien. Ze werd op de Super G zevende, op 1,30 van de Italiaanse Sofia Goggia en was vervolgens na de slalom 0,70 sneller dan nummer twee Brignone. Goggia gaf 1,89 toe en zakte naar de achtste plaats.

De Sloveense Stuhec eindigde vrijdag als derde op de combinatie en greep zaterdag de zege op de Super G.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl