NOS SportAangepast

WK langlaufen: Noren en Finnen glijden elkaar onderuit, Russen profiteren

Sergej Oestjoegov heeft bij de WK Noordse nummers in Lahti opnieuw goud gewonnen. Ditmaal won hij met Nikita Krjoekov de teamsprint. En opnieuw had de Rus over geluk niet te klagen.

Sergej Oestjoegov gaat juichend en een beetje verbaasd over de streep in Lahti.

Op de teamsprint (6x1,3 kilometer klassiek) streden de Noor Emil Iversen en de Fin Livo Niskanen om het goud, maar op 200 meter van de meet gleden zij elkaar onderuit. Rusland was de lachende derde. Italië veroverde het zilver, voor de opgekrabbelde Finnen.

Zaterdag greep Oestjoegov ook al goud op de skiatlon, mede dankzij een valpartij in de slotfase van de Noor Martin Johnsrud Sundby.

Derde wereldtitel Noorsen

De teamsprint bij de dames leverde de derde Noorse gouden medaille op. Maiken Falla, die ook individueel goud won op de sprint, en Heidi Weng moest beiden driemaal een rondje van 1,3 kilometer (klassieke stijl) langlaufen.

Heidi Weng en Maiken Falla vieren hun wereldtitel op de teamsprint.

De Noorse vrouwen waren 5,6 seconden sneller dan de Russinnen Beloroekova en Matvejeva. De Verenigde Staten (Bjornsen en Diggins) pakten brons.

Zowel voor Weng als voor Falla was het de derde wereldtitel in hun loopbaan.

Duitsland heerst in noordse combinatie

Duitsland won zoals verwacht goud in de landenwedstrijd van de noordse combinatie met normale schans. Noorwegen werd op 41,7 seconden tweede. Johannes Rydzek ,Eric Frenzel, Björn Kircheisen en Fabian Riessle vormden in de individuele wedstrijd al de topvier.

Het Duitse kwartet leidde ruim na het schansspringen, begon met 44 seconden voorsprong aan de 4x5 kilometer langlaufen en zag de zege nooit in gevaar komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl