Ricky van Wolfswinkel maakte de 1-0, Goeram Kasjia deelt in de feestvreugde Pro Shots

Vitesse boekt bij Go Ahead eerste zege in drie duels

time icon Aangepast

Vitesse heeft zijn eerste zege in drie duels geboekt. Na de thuisnederlagen tegen Willem II en Ajax werd eenvoudig met 3-1 gewonnen bij Go Ahead Eagles.

Ricky van Wolfswinkel zette Vitesse na bijna een half uur op voorsprong nadat hij de bal in het doelgebied behendig onder controle had gekregen. In het vervolg van de eerste helft drong Go Ahead wat meer aan, maar ondanks kansjes van Elvis Manu, Sam Hendriks en Sander Duits bleef de gelijkmaker bleef uit.

Go Ahead begon na de pauze sterk, maar Navarone Foor sloeg bij de eerste Arnhemse kans toe. De vervanger van de geblesseerde Adnane Tighadouini trof doel met een bekeken schot na goed werk van Milot Rashica.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Fraser: makkie is een groot woord

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 De Koning ziet de toekomst nog wel 'fleurig' in

De thuisploeg werd daarna nauwelijks gevaarlijk en Rashica schoot tien minuten voor tijd op fraaie wijze de 3-0 in het dak van het doel.

Daniel Crowley redde in de slotfase de eer nog voor Go Ahead. Hij verschalkte met een mooi schot doelman Michael Tørnes, die ruim een kwartier eerder in het veld was gekomen als vervanger van de met een liesblessure uitgevallen Eloy Room. 

Statistieken Go Ahead Eagles-Vitesse

STER Reclame