Red Bull Racing presenteert nieuwe bolide Verstappen

Red Bull Racing heeft de nieuwe racewagen van Max Verstappen en zijn Australische ploeggenoot Daniel Ricciardo onthuld. De 'RB13' was door middel van een video op de website en sociale media van het Formule 1-team voor het eerst te zien.

De 19-jarige Verstappen kijkt uit naar de eerste kennismaking met de bolide op het circuit van Barcelona, de plek waar hij vorig jaar mei als jongste Formule 1-coureur ooit een grand prix won.

Afwachten

"Het wordt afwachten hoe competitief de auto zal zijn. Natuurlijk wil ik races winnen, maar daarvoor heb je een sterke wagen nodig", zei Verstappen afgelopen vrijdag op de website van zijn werkgever.

Max Verstappen tijdens een fotoshoot voor Red Bull Racing Red Bull Racing

"We starten dit jaar weer helemaal op nul. De wagen is totaal anders dan vorig seizoen, maar ik heb er vertrouwen in dat het team net zoals voorgaande jaren een topauto in elkaar zet."

Red Bull Racing heeft de afgelopen maanden bergen werk verzet om de wagens zo goed mogelijk klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Dat is nu nog meer van belang omdat in de Formule 1 een aantal nieuwe regels van kracht wordt met onder meer bredere banden en bredere vleugels.

De banden en de toegenomen 'downforce' zijn de grootste veranderingen, zeker twintig tot dertig procent.

Max Verstappen over de nieuwe regels voor het komende Formule 1-seizoen

Verstappen verwacht veel van de aanpassingen. "De banden en de toegenomen 'downforce' zijn de grootste veranderingen, zeker twintig tot dertig procent", vindt hij. 

"We zullen op sommige circuits gemiddeld drie seconden sneller rijden per ronde. Dat is best een grote stap in vergelijking met voorgaande jaren."

Het Formule 1-veld is de komende periode veelvuldig in Catalonië te vinden om de racewagens te testen. De eerste serie staat van 27 februari tot en met 2 maart op het programma. Van 7 tot en met 10 maart wordt er, eveneens in Barcelona, een tweede testreeks afgewerkt.