Kimberley Bos tijdens de WK skeleton van vorig jaar
NOS Sport

Nederlandse skeletonsters hebben olympische droom

Staan er volgend jaar op de Olympische Spelen in Pyeongchang twee Nederlandse skeletonsters aan de start? Als het aan Kimberley Bos en Joska Le Conté ligt wel. Maar dan moet er nog wel iets gebeuren.

Dit weekeinde kwamen de twee Nederlandse vrouwen in actie op het WK in het Duitse Königssee. Bos eindigde als 14de, Le Conté wist zich niet te plaatsen voor de laatste run en legde beslag op de 22ste plaats.

"We kunnen allebei nog veel leren in de sport", zegt de 23-jarige Bos. "Maar we zijn een goede weg ingeslagen nu we echt een coach hebben. Het gaat steeds beter."

Nederlandse skeletonsters hebben olympische droom

Bos begon in de bobslee, waarin ze in 2012 brons veroverde op de Jeugd Olympische Spelen. Maar de Edese bleek toch te licht voor de bob, letterlijk. "Ik weet niet of je die bobsleeërs gezien hebt? Ik kon heel goed sturen, dat was het probleem niet. Maar ik ben niet zo heel groot."

In je eentje op je buik op een slee met 120 kilometer per uur door een ijskanaal naar beneden suizen gaat haar beter af. Haar Britse coach Kristan Bromley omschrijft Bos als een groot talent met een natuurlijk gevoel voor het ijs, een goede push en de juiste instelling.

Om naar de Winterspelen te mogen, is een plek in de top-12 van de wereld nodig. Over haar optreden in Königssee was Bos tevreden, hoewel ze op het vorige WK met een achtste plaats beter scoorde. "Ik heb niet helemaal constant gesleed, maar wel steeds sneller. Het was mijn snelste run ooit hier", kijkt Bos tevreden terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl