NOS SchaatsenAangepast

Zielman wint weer, Smit wint voor het eerst

Smit boekt in Falun eerste zege op natuurijs

Rick Smit heeft voor het eerst een marathonwedstrijd op natuurijs weten te winnen. De 28-jarige schaatser was bij de grandprixwedstrijd in het Zweedse Falun de snelste in de massasprint.

In de wedstrijd over 60 kilometer konden geen grote verschillen worden gemaakt. In de onvermijdelijke massasprint was Smit Gary Hekman en Simon Schouten te snel af. Frank Vreugdenhil werd vierde en behield de leiding in het klassement.

'Ik zat er al zó lang tegen aan'

"Dit is werelds, eindelijk win ik een keer een wedstrijd", jubelt Smit. "Ik zat er al zo lang dicht tegen aan. Ik weet dat ik heel rap ben op natuurijs, het is zo lekker dat ik eindelijk win."

"Vorig jaar ben ik lang geblesseerd geweest, ik heb moeten vechten als een leeuw om weer terug te komen. Dan is dit een mooie beloning."

Zielman wint weer

Net als in Lulea ging de zege bij de vrouwen naar Carla Ketellapper-Zielman. Ze was de snelste van een groep van zeven. Lisa van der Geest (tiende) blijft het klassement aanvoeren. Zondag zijn de laatste GP-wedstrijden.

"In het begin van de wedstrijd was het aanval op aanval, toen moest ik gewoon mee. Ik voelde me hartstikke goed. Het is heel mooi om zo te winnen", zegt Zielman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl