Het peloton in Omloop Het Nieuwsblad
NOS WielrennenAangepast

Omloop Het Nieuwsblad: wielerwatchers verdelen sterren

Als het peloton vanochtend wordt weggeschoten in Omloop Het Nieuwsblad is het wielerseizoen écht begonnen. 198 kilometer verder weten we wie de opvolger van Greg Van Avermaet is en de eerste Vlaamse voorjaarskoers van het seizoen op zijn naam schrijft. Of boekt de olympisch kampioen zijn tweede zege op rij in de Omloop?

Ook dit jaar verdelen vijf NOS-wielerwatchers hun sterren. Danny Nelissen, Maarten Ducrot, Gio Lippens, Han Kock en Joris van den Berg bespreken de kanshebbers. Ze komen voor de Omloop tot vijf verschillende winnaars. Maarten Ducrot zet zijn geld op Sep Vanmarcke.

De favorieten volgens de NOS-wielerwatchers

Nelissen   Lippens   Ducrot   Van den Berg   Kock  
*****Van Avermaet Sagan Vanmarcke Kristoff Rowe
**** Boonen Boonen Sagan Van Avermaet Sagan
*** Rowe Terpstra Boonen Benoot Terpstra
** Stuyven Van Avermaet Van Avermaet Boom Boonen
* Stannard Boom Boom Stannard Boom

Op wat voor koers hoop je?

"Ik hoop op iets geks. Vorig jaar reed Alexis Gougeard de hele dag op kop, die werd toen vijfde. Maar laten we eerlijk zijn, ik denk toch dat de gevestigde namen gaan vechten om de overwinning."

Zo'n beetje alle denkbare favorieten staan aan de start. Waarom willen ze allemaal de Omloop winnen?

"Dit is gevoelsmatig echt een bijzondere koers. Natuurlijk zijn er overal ter wereld al wedstrijden gereden, maar heel veel renners zien dat puur als training voor het Vlaamse voorjaar. Je moet erbij zijn, je moet de kou hebben gevoeld voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix over een paar weken."

Je bent de enige die Sep Vanmarcke heeft opgeschreven. Waarom denk je dat hij vanmiddag wint?

"Het hele peloton kijkt naar Peter Sagan (Bora). Die moet 27 keer het gat dicht rijden en daar kan Vanmarcke (Cannondale) van profiteren. Hij heeft bovendien een goede ploeg bij zich. Met Dylan van Baarle en Sebastian Langeveld heeft hij een sterk driemanschap, dat is een blok waarmee hij het de anderen moeilijk kan maken."

Het profiel van de Omloop Het Nieuwsblad

Op welke Nederlanders ga je letten?

"Van Baarle en Langeveld gaan we zien, maar echt als knechten van Vanmarcke. Daarnaast ga ik letten op Floris Gerts. Hij rijdt voor zijn kopman Van Avermaet (BMC) en zal zo lang mogelijk bij hem blijven."

"Maar Gerts is een wijze jongen, hij heeft een goed stel hersens. Dat gaat hem de komende jaren nog ver brengen, maar vandaag niet, denk ik. Vanmiddag hoop ik dan op Pim Lighart van Team Roompot, dat is ook een leuke ploeg."

Tot slot nog even naar Tom Boonen. Pakt hij zijn laatste kans om de Omloop eindelijk eens te winnen?

"Boonen was nooit echt goed zo vroeg in het wielerseizoen, hij werd er vaak afgereden. Maar hij schijnt erg goed te zijn. Volgens Van Avermaet was hij nog nooit zo sterk voor de Omloop als dit jaar, dus wie weet. Ik hoop het in elk geval voor hem."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl