AFP / NOS

Goedemorgen, in het zuidoosten schijnt eerst de zon, maar vanuit het westen trekt bewolking met buien over het land. De maxima liggen rond de 7 graden. Ook morgen wordt het grijs met vooral in de ochtend wat regen. 

'Faris K. schepte op tegen vrouwen over beveiliging Wilders'

De geschorste beveiliger van Geert Wilders heeft tegen twee vrouwen opgeschept over kwetsbare plekken in de beveiliging van de PVV-leider. Dat zei zijn advocaat Peter Plasman gisteravond in Nieuwsuur.

NS gaat meer dan duizend extra treinstellen inzetten

De NS zet de komende vijf jaar 37 procent meer treinstellen in, meldt De Telegraaf. Het is een maatregel tegen overvolle treinen. Met de extra rijtuigen kunnen volgens NS-topman Roger van Boxtel zeker 21 procent meer reizigers worden vervoerd. Het is alleen de vraag of daarmee de problemen met overvolle treinen voorbij zijn.

Elle van Paul Verhoeven wint Franse filmprijs

De film Elle van regisseur Paul Verhoeven heeft ook in Frankrijk prijzen gewonnen. De Frans-Duitse film won in Parijs een César in de categorie beste film. Hoofdrolspeelster Isabelle Huppert won daarnaast in de categorie beste actrice. In januari won Elle een Golden Globe voor beste buitenlandse film. 

Paul Verhoeven met de César voor de film Elle. EPA

Onderzoek naar 'spijbelend' ziekenhuispersoneel Napels

De politie in Italië onderzoekt bijna honderd medewerkers van een ziekenhuis in Napels. Het personeel liet andere collega's voor zich inklokken en ging vervolgens de stad in om te winkelen of te sporten.

'Commissaris Jacques Tichelaar hielp schoonzus aan opdracht'

Commissaris van de koning in Drenthe Jacques Tichelaar heeft zich in 2015 bemoeid met de toewijzing van een ontwerpopdracht, die uiteindelijk bij zijn schoonzus terechtkwam. Dat schrijven Dagblad van het Noorden en de Volkskrant na een gezamenlijk onderzoek.

Jacques Tichelaar. ANP

Verder vandaag...

Veel partijen trekken het land in om kiezers voor zich te winnen. Zo deelt VVD-lijsttrekker Rutte koffie uit in Wormerveer en flyert D66-leider Pechtold in Almere. Houd ons campagneblog in de gaten voor het laatste nieuws rondom de verkiezingsstrijd.

De Februaristaking wordt vandaag herdacht in Amsterdam. De staking in 1941 was een grootschalige verzetsactie tegen de Jodenvervolging door de Duitse bezetters. De ceremonie bij monument de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein begint om 17.00 uur.

De ANWB waarschuwt automobilisten die op wintersport gaan voor flinke files. In Duitsland, België en Frankrijk is dit weekeinde de vakantie begonnen en dat betekent veel verkeer op de weg.

Carnavalfans kunnen genieten van de eerste optochten. Van Boskamp (Overijssel) tot Kloosterzande (Zeeland): in tientallen dorpen en steden rijden vandaag praalwagens rond.

Fijne dag!

STER reclame