Drugslab gevonden op erf CDA'er in Leende

Het grote drugslab dat is ontdekt in Leende staat op het erf van de penningmeester van de plaatselijke CDA-afdeling. Dat heeft de partij bevestigd aan Omroep Brabant. Wim van der P. is samen met zijn vrouw en zoon aangehouden.

In de loods op de boerderij zat een van de grootste drugslaboratoria die ooit in Nederland zijn gevonden. Waar Wim van der P. precies van wordt verdacht is niet duidelijk.

5000 kilo

Het CDA heeft de bestuurder op non-actief gezet en wil hem uit de partij zetten, meldt Omroep Brabant. Hij is al eerder in opspraak geweest. In 2012 brandde op zijn terrein een stalling met 57 caravans af. Na onderzoek bleek dat er in het gebouw een hennepkwekerij zat. Omdat de penningmeester daar nooit voor is veroordeeld, heeft het CDA hem niet eerder geroyeerd als lid.

Met de stoffen die nu zijn gevonden, kon voor 5000 kilo amfetamine en mdma worden geproduceerd. Het drugslab werd bij toeval ontdekt. Agenten doorzochten de boerderij omdat ze het vermoeden hadden dat er wiet werd gekweekt.

De politie was op zoek naar een hennepkwekerij maar vond een "zeer groot" drugslab Politie

Volgens de politie was het laboratorium zeer professioneel ingericht. "Dat blijkt uit de nette manier waarop alles is aangelegd, bijvoorbeeld de stroomvoorziening en afzuiging. Het lab bestaat uit meerdere ruimtes. De voorraad chemicaliën was zorgvuldig neergezet, om optimaal te kunnen produceren."

De boerderij waarin het drugslab is gevonden, staat naast een bouwhal van een carnavalsvereniging. De leden van die club waren bezig met het maken van een carnavalswagen, maar mogen nu van de politie het terrein niet meer op. Daardoor dreigt vier maanden werk verloren te gaan, zegt een van de bouwers.

STER reclame