Ferrari en McLaren dromen met nieuwe bolides weer van podium

Aangepast

Ferrari moet dit jaar in de Formule 1 weer een voorname rol gaan spelen in de strijd om de wereldtitel. De nieuwe SF70H werd vrijdag in Fiorano gepresenteerd.

Scuderia Ferrari
@ScuderiaFerrari
Dear #SF70H, welcome to Scuderia Ferrari. Discover our new single-seater here: https://t.co/fRrvx3sIh8 #ForzaFerrari
2 jaar geleden

De Italiaanse renstal, waar dit seizoen opnieuw Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen achter het stuur kruipen, smacht naar oude, succesvolle tijden. Vorig jaar bleef Ferrari op nul zeges steken. De renstal moest Mercedes en Red Bull laten voorgaan.

"Mijn plan om bij Ferrari wereldkampioen te worden, staat nog volledig overeind", meldde oud-wereldkampioen Vettel rond de presentatie.

De Ferrari SF70H AFP

"We zijn dit seizoen veel verder dan iedereen denkt. De afstand tot Mercedes is in 2016 al kleiner geworden, maar het is natuurlijk ook zo dat het bij Ferrari vorig seizoen niet liep zoals iedereen had gehoopt", aldus de Duitser.

De voorvleugel is bij Ferrari, net als bij de andere teams, voorzien van diverse aerodynamische snufjes. De bolide, met witte haaienvin, heeft meer rood dan vorig seizoen.

McLaren heeft de MCL32

Ook McLaren presenteerde vrijdag de bolide voor het nieuwe seizoen. Met de MCL32 gaat de renstal met de oranje kleur terug naar de hoogtijdagen van het team, toen er nog wereldtitels werden gewonnen.

De nieuwe McLaren MCL32 voor het komende Formule 1-seizoen EPA

Oud-wereldkampioen Fernando Alonso was enorm gecharmeerd van zijn nieuwe wagen. "De auto ziet er sexy uit", zei hij bij de onthulling in de fabriek van de stal in Woking.

"De verwachtingen zijn hooggespannen. Hoewel je in deze sport geen loze beloftes moet doen, geloven we in elk geval dat we kunnen winnen"', zei de ervaren Spanjaard, die toegaf dat Mercedes een poging had ondernomen om hem als opvolger van wereldkampioen Nico Rosberg te contracteren. McLaren kwam de afgelopen jaren niet in de buurt van het podium.

Belgische debuut

Alonso krijgt de Belg Stoffel Vandoorne als collega in de GP's. Hij is de opvolger van gestopte Jenson Button. "Ik verlang naar mijn eerste rondjes", zei de Belg, die afgelopen seizoen bij McLaren Alonso een race verving. In Bahrein veroverde hij bij zijn debuut direct een WK-punt door als tiende te eindigen.

STER Reclame